Mama On-Line Strona Główna Mama On-Line
Witamy na forum dla mam i ich pociech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Temat który już sie kiedyś pojawił - POŻEGNANIE Z PIELUCHĄ
Autor Wiadomość
Mama Filipa 
Noworodek

Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 10:31   Temat który już sie kiedyś pojawił - POŻEGNANIE Z PIELUCHˇ

Witam serdecznie wszystkie Mamy!!!
Jestem nowym członkiem forum i mam pytanie dotyczące pożegnania się z pieluszką i zaprzyjaźnienia się z nocniczkiem.
Mój synek Filip ma 19 miesięcy i kilka dni. Chodzi do żłobka i tam oczywiście razem z dziećmi bardzo chętnie siada na nocnik i załatwia swoje potrzeby.
W domu próbowałam do zachęty sadzać na drugi nocnik misia pomagało przez jakiś czas do póki mój synek nie podniósł misia do góry i zobaczył że miś do swojego nocnika nic nie robi Witam serdecznie wszystkie Mamy!!!
Jestem nowym członkiem forum i mam pytanie dotyczące pożegnania się z pieluszką i zaprzyjaźnienia się z nocniczkiem.
Mój synek Filip ma 19 miesięcy i kilka dni. Chodzi do żłobka i tam oczywiście razem z dziećmi bardzo chętnie siada na nocnik i załatwia swoje potrzeby.
W domu próbowałam do zachęty sadzać na drugi nocnik misia pomagało przez jakiś czas do póki mój synek nie podniósł misia do góry i zobaczył że miś do swojego nocnika nic nie robi ;(. Drugi pomysł również przez chwile pomagał, używaliśmy podkładki na sedes, jednak niestety na tę chwilę nie do końca mu podpasował ten pomysł.

Bardzo proszę kochane mamuśki podajcie swoje pomysły z jakich korzystałyście.

Pozdrawiam
. Drugi pomysł również przez chwile pomagał, używaliśmy podkładki na sedes, jednak niestety na tę chwilę nie do końca mu podpasował ten pomysł.

Pozdrawiam

Miśka74 
VIP

Wysłany: Sob Maj 05, 2007 11:57   Re: Temat który już sie kiedyś pojawił - POŻEGNANIE Z PIELUC

niestety nie jestem ekspertką od odpieluszania, mój syn pożegnał się na dobre z pieluchą w wieku 2,5 roku a w wieku twojego synka chował się za zasłonę i tam cichaczem robił kupę :mrgreen: jego siostra w tym wieku nawet tego nie robi podejrzewam, że nawet nie czuje kiedy robi kupę że o siku nie wspomnę. piotrkowi w każdym razie pomogło rysowanie buziek-wesołych za sukces i smutnych za porażkę :mrgreen:
Mama Filipa napisał/a:
Witam serdecznie wszystkie Mamy!!!
W domu próbowałam do zachęty sadzać na drugi nocnik misia pomagało przez jakiś czas do póki mój synek nie podniósł misia do góry i zobaczył że miś do swojego nocnika nic nie robi Witam serdecznie wszystkie Mamy!!!
W domu próbowałam do zachęty sadzać na drugi nocnik misia pomagało przez jakiś czas do póki mój synek nie podniósł misia do góry i zobaczył że miś do swojego nocnika nic nie robi ;(. Drugi pomysł również przez chwile pomagał, używaliśmy podkładki na sedes, jednak niestety na tę chwilę nie do końca mu podpasował ten pomysł.

Pozdrawiam
. Drugi pomysł również przez chwile pomagał, używaliśmy podkładki na sedes, jednak niestety na tę chwilę nie do końca mu podpasował ten pomysł.

Pozdrawiam

milka 
VIP

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 20:49   

U nas poszło szybko . 8 miesięcy kupa tylko do nocnika, jak mała skończyła roczek powoli prze zime lata w domu w samych rajstopach i majtach i co jakiśczas isę pytałam czy chcei wysadzałam, były oczywiście wpadki sporadycznie ale były,Od 15 miesiaca juz nawet na dworek szła bez pampersa, jedynie jak było mrożno to nieraz zakładałam ot tak dla piecuchowania tyłka, mimo iż Emi opierała się temu.Potem juz na noc nawet nie dała sobie załozyć, i tak od gdzies marca w wieku 18 miesięcy juz całkowicie pampers poszedł w zapomnienie. Dzisiaj Emi ma 2 lata i 7 miesięcy i już nie pamiętamy co to jest pampers. Jakos nam tak szybko poszło bezbolesnie. Co do nakłądak to przy kupce jak najmniej korzystaj, lepiej jak siedzi na nocniku jest wygodniej nogi wyżej, na kibelku dziecko nogi ma spuszczone i cały nacisk na odbyt, a to niezdrowo.
U nas zadziałało to,że Emi poprostu po każdym zrobieniu siuśki do nicnika dostawał brawa, cłausa i jakiegoś tam smakołyka, czy pierdołę. Byłą taka dumna,że Ona sama, że wszyscy biją jej brawo :mrgreen:
powodzenia

Odpowiedz do tematu