Mama On-Line Strona Główna Mama On-Line
Witamy na forum dla mam i ich pociech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Podnoszenie
Autor Wiadomość
Magda32
Noworodek

Wysłany: Pią Maj 19, 2006 22:39   Podnoszenie

Zamierzamy starać się o drugie dziecko i mam w związku z tym pytanie. Jak jest z podnoszeniem starszego dziecka, jak się jest w ciąży? Franio ma 1,5 roku, waży ok. 12 kg.

mamusiakubusia
Noworodek

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 20:42   

Mój Kubuś ma w tej chwili rok i dwa miesiace- też waży 12 kg, jestem w czwartym miesiącu ciązy i go noszę, tym bardziej że sam jeszcze za dobrze nie chodzi. Z dzidzią jest wszystko ok, ciąza fizjologiczna... Wiadomo, że najlepiej byłoby nie nosić, ale jak nie ma wyjścia? Twoje dziecko jest troszke większe, więc moze będzie lepiej- bardziej samodzielne jest. Pozdrawiam : )

johanka 
VIP

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 10:51   

Myślę, że najlepiej nie nosić. Znam jednak mamy, które w ciąży z drugim dzieckiem nosiły pierwsze dzieciątko na rękach i nic się nie działo. Ale skoro zamierzasz się dopiero starać może warto już uczyć Frania by stawał się bardziej samodzielny?

Ja też planuję kolejne dzieciątko... choć jeszcze chwilkę muszę poczekać ze staraniami. Tak czy siak odmawiam już mojemu dwulatkowi brania Go na ręce. Wiem, że z kolejną ciążą może być różnie. A jeśli będą jakieś problemy wtedy dodatkowy stres, spowodowany odmawianiem dziecku przyzwyczajonemu do luksusu, będzie dadatkowo obciążał. No a samo noszenie, może być (ale nie musi) groźne dla ciąży.

W związku z odmawianiem noszenia Wojtuś przez pierwszy tydzień troszkę się smucił z tego powodu a dziś w nocy mnie zaskoczył, gdy poprosiłam by poszedł do swojego łóżeczka (obudziłam się a On był w naszym łóżku, pewnie przydreptał niepostrzeżenie) a On stwierdził: "Mama nie może mnie nosić, pójdę sam". No i poszliśmy za rączkę :)

Myślę, że warto uczyć dzieci samodzielności jeśli to oczywiście możliwe.

Magda32
Noworodek

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 14:37   

dZiękuję za porady. Niestety w tej chwili główny problem to, aby drugie dzeicko zechciało nas. CZekamy...

Miśka74 
VIP

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 17:03   

Ja Piotrka nosiłam-nie było wyjścia jak np. zasnął w samochodzie :roll: ale lepiej pewnie nie nosić.

johanka 
VIP

Wysłany: Czw Sty 25, 2007 23:27   

Magda32 napisał/a:
dZiękuję za porady. Niestety w tej chwili główny problem to, aby drugie dzeicko zechciało nas. CZekamy...

Życzę by się udało, i Wam i sobie....
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu