|
nagłe zasypianie dziecka |
| Autor |
Wiadomość |
Aleq
Noworodek

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 22:46 nagłe zasypianie dziecka
|
|
|
Witam
To mój pierwszy list na forum. Mam nadzieje ze beda mogla pomoc w sprawach wychowaczych (mimo malego doswiadczenia - pierwsze dziecko 1,5 miesieczny Kubuś)
Mam taki problem. Niepokoi mnie to ze nieraz jest strasznie niespokojny, zadne metody nie pomagaja (noszenie na rekach, na barku, bujanie w foteliku czy kladzenie na brzuszku), aby go uspokoi. Placze i placze, niemal wrzeszczy - a tu nagle przychodzi momemt i jak ręka odjąl śPI.
Chyba to nie jest normalne. Prosze o porade.. czy macie podobne doswiadczenia ? jak temu zaradzic? co moze byc przyczyna? pediatra mowi ze niektore dzieci tak maja, ze nie ma sie co przejmowac...
pozdrawiam goroco!
Aleksandra |
|
|
|
 |
miriam
Zaada(o)ptowany ;)

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 23:23
|
|
|
| Eeeee u nas to było normalne:):):)zdarzało się że Ulinka była mocno zajęta zabawą....i nagle poprostu padała...na podłodze...przy stoliczku z kredką w ręce....w przedszkolu raz zasnęła nagle w ciągu kilku sekund....podeszła do pani i powiedziała że chce spać..ta ją położyła na leżaczku i spała...nawet do mnie dzownili czy jest zdrowa...ano zdrowa była...a jak płakała to po płaczu czy wyrazach wściekłości....tak samo padała...:)Niestety jej przeszlo... |
_________________ Miriam-mama urwiska i kobieta misiaka:)
 |
|
|
|
 |
Haiti
Noworodek

|
Wysłany: Pon Sty 30, 2006 12:47
|
|
|
| wydaje mi sie to jak najbardziej normalne:) szczególnie po kolkach dzieci zaasypiają w sekunde jak zabite, naszczescie mój Kubuś nie miał często kolek ,ale twój jest jeszcze w tym wieku, mimo to do teraz małemu zdarzy sie tak zasnąć np. po wyczerpującej zabawie z wujkami, ciociami itd...niczym sie nie martw pzdr Hania z Kubulą |
|
 |
matasiak
Noworodek

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 23:16 Re: nagłe zasypianie dziecka
|
|
|
| Aleq napisał/a: | Witam
To mój pierwszy list na forum. Mam nadzieje ze beda mogla pomoc w sprawach wychowaczych (mimo malego doswiadczenia - pierwsze dziecko 1,5 miesieczny Kubuś)
Mam taki problem. Niepokoi mnie to ze nieraz jest strasznie niespokojny, zadne metody nie pomagaja (noszenie na rekach, na barku, bujanie w foteliku czy kladzenie na brzuszku), aby go uspokoi. Placze i placze, niemal wrzeszczy - a tu nagle przychodzi momemt i jak ręka odjąl śPI.
Chyba to nie jest normalne. Prosze o porade.. czy macie podobne doswiadczenia ? jak temu zaradzic? co moze byc przyczyna? pediatra mowi ze niektore dzieci tak maja, ze nie ma sie co przejmowac...
pozdrawiam goroco!
Aleksandra |
tak , jak najbardziej wszystko ok, naszej malej rzadko sie to zdarzało ale jednak, czasami nie mogla zasnac płakała a potem np odbila sobie i natychmiast zasypiala
nie wazne gdzie byla , na rekach, w łózeczku czy gdzie indziej . |
_________________ Matasiak i Weronika 30.07.2005
 |
|
|
|
 |
Miśka74
VIP

|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 14:45
|
|
|
| też mi się zdaje że wszystko OK, po prostu dziecko marudzi ze zmęczenia... |
|
|
|
 |
moni2003
Noworodek

|
Wysłany: Czw Lut 23, 2006 21:01
|
|
|
I mi wydaje sie to całkiem normalne... Piotrusiowi zdarzyło sie to ze dwa razy. Ale ile mnie to nerwów kosztowało, zanim mnie nie uświadomiono
1 - dziecko leży w łóżeczku troszkę popłakiwał, ale że zasypiał już to mu nie przeszkadzaliśmy; w pewnym momencie wrzask i cisza... ja biegnę do łóżeczka a tu moje dziecie w najlepsze śpi... serce mi stanęło jak się po tym wrzasku cisza zrobiła...
2 - no a za drugim razem to w pierwszym momencie myślałam, że mi dziecko odpływa - po karmieniu zaraz po odstawieniu od cycusia spojrzałam na moje dziecko a mu się oczy "wywracają" i resztki mleka lecą z buzi - widok przerażający... od razu "potrząsam dzieckiem" (delikatnie oczywiście a nie żeby mu krzywdę zrobić ) i wołam Piotrusiu, Piotrusiu... a moje dziecie otwiera oczka z takim wyrzutem na twarzy że mu mama spanie przerywa...
hmmmm... potem jeszcze nie raz mnie dziecko zaskoczyło i przyprawiło o "chwilowe zatrzymanie akcji serca" |
|
 |
Radoscp
Noworodek

|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 02:53 I can not get my task bar back or my icons? Helllppp?
|
|
|
| My McAfee popped up saying that it blocked a trojan. If I go do restore, check the box that lists the trojan, then go to delete as an action, will that completely remove it from my computer? forex robot |
_________________ forex robot |
|
|
|
 |
|
|